Mysle,ze te kulki ryzowe to jest onigiri

bardzo proste do zrobienia

teraz to nawet w sklepach je sprzedaja i sa nie tylko z jajkiem

ja czesto robie sobie onigiri bo lubie
wystarczy miec garsc ugotowanego ryzu na jedna porcje onigiri
szerokie paski nori albo liscie banana
sol,sos sojowy,katsuobushi(z tym moze byc problem z dostaniem ale jak nie ma to nic nieszkodzi,tez beda smaczne

)
i dodatki

tu mozna sobie wymyslac jak sie chce weglug wlasnego uznania np.krewetki tenpura ,gotowany losos ale moze i byc wedzony do lososia pasuje odrobina majonezu zreszta do krewetek tez

a do krewetek mozna dodac troszke salaty

moze byc kawalek kurczaka(oczywiscie bez kosci)pieczony lub w panierce,jedynie nie pasuja slodkisci do onigiri a tak mozna tam wlozyc kazda rybke,kazde miesko moze tez byc kawior

moze tez byc i jajko ale po ugotowaniu trzeba drobno posiekac,troszke posolic i wymieszac z majonezem
Bierzemy garsc ugotowanego ryzu wkladamy do miseczki i dodajemy troszke soli,pare kropel sosu sojowego i szczypte katsuobushi.Mieszamy i wymieszana garsc ryzu kladziemy na dloni i rozkladamy, na srodku ryzu ukladamy dodatki i zamykamy uklepujac w trojkaty,owijamy w nori albo lisc banana i gotowe
Ja czasami robie szybka wersje wtedy nie mieszam w miseczce tylko rozkladam goracy ugotowany ryz na na kawalku foli kuchennej troszke tylko sole,wkladam dodatki i zawijam tak aby wwszystko zamknac i formuje w trojkat,odwijam z foli i zawijam w pasek nori

tez smaczne
Ps.Jak zrobie zdjecia to wkleje
