Podobnie jak HebinoMetaru przyznaję 4 gwiazdki. Jedna taka mała uwaga: w pewnym momencie jest trochę złe ustawienie kamery (mniej więcej w środku filmu) - majonez przez dłuższą chwilę na pierwszym planie ale to tylko drobna uwaga.
autor: HebinoMetaru » 28 listopada 2006, 10:37 - wt
Vivi pisze:Jedna taka mała uwaga: w pewnym momencie jest trochę złe ustawienie kamery (mniej więcej w środku filmu) - majonez przez dłuższą chwilę na pierwszym planie
NO, i przez to już nie wiem jak dodać majonezu do jajek...
wiesz co tak szczerze to ja juz na to patrzec nie moge pewnie jak wroce to golonke popchne kaczka
ale tak w sumie to jakos musze zyc i jem te rozne kulki placki i inne drobuazgi wszystko z ryzem
Mowiac szczerze mozna dac wszystko.
Moze to byc pasta z lososia lub tunczyka, kawior najlepiej czerwony i duzy, kawalki ryby wedzonej
Mam tylko jedna uwage . Ryz gotowalbym dluzej minimum 25 minut aby sie stal bardziej kleisty
W sumie masz racje ale nie do konca. Sushi moze byc zawiniete lub nie . Jak zawiniete to moze miec ksztalt walca krazka i trojkata. Przyczym to w ksztalcie krazka jest najgrubsze i tak zawiniete papierem glonowym jak te slawne juz kulki.
Oczywiscie jest tez wogole nie owijane.
Pamietajmy jednak ze Japonczycy zabierajac je w podroz owijali kulki w liscie i jakby "zapinali" je malym patyczkiem. Pewnie noszac je za pazucha dodawali swoistego aromatu jak lisc sie rozgrzal od ciala. Taki swoisty termofor