Kulki Ryzowe

Restauracje japońskie, przepisy na dania japońskie. Zapraszamy do podzielenia się informacjami z innymi...

Postautor: HebinoMetaru » 27 listopada 2006, 12:41 - pn

Zaproś do współpracy skarpetę ze śmietniska jako gościa specjalnego :D
Awatar użytkownika
HebinoMetaru
 
Posty: 543
Rejestracja: 03 października 2004, 11:06 - ndz
Lokalizacja: Słupsk


Postautor: bobon » 27 listopada 2006, 17:47 - pn

hahaha ok. następnym razem to będzie specjalny gość :D

ej no ale ja to robiłem z kumplem ze 3 lata temu jak nie więcej :D
FIGO FAGO BABCIA NAGO TEGES MAJONES I WAZELINA.... I WOGOLELE LOL xD
Awatar użytkownika
bobon
 
Posty: 297
Rejestracja: 11 lutego 2006, 11:10 - sob
Lokalizacja: warszawa

Postautor: Vivi » 28 listopada 2006, 00:42 - wt

Podobnie jak HebinoMetaru przyznaję 4 gwiazdki. Jedna taka mała uwaga: w pewnym momencie jest trochę złe ustawienie kamery (mniej więcej w środku filmu) - majonez przez dłuższą chwilę na pierwszym planie :wink: ale to tylko drobna uwaga.

PS. czekamy na kolejne filmy z gotowania.
Awatar użytkownika
Vivi
Admin
 
Posty: 440
Rejestracja: 27 lipca 2004, 15:44 - wt
Lokalizacja: Rybnik

Postautor: HebinoMetaru » 28 listopada 2006, 10:37 - wt

Vivi pisze:Jedna taka mała uwaga: w pewnym momencie jest trochę złe ustawienie kamery (mniej więcej w środku filmu) - majonez przez dłuższą chwilę na pierwszym planie :wink:


NO, i przez to już nie wiem jak dodać majonezu do jajek... :( :( :(
Awatar użytkownika
HebinoMetaru
 
Posty: 543
Rejestracja: 03 października 2004, 11:06 - ndz
Lokalizacja: Słupsk

Postautor: bobon » 28 listopada 2006, 19:41 - wt

no tak wiem, dopiero podczas składania filmu się skapowałem, tak jakoiś się zapomniałem :P
FIGO FAGO BABCIA NAGO TEGES MAJONES I WAZELINA.... I WOGOLELE LOL xD
Awatar użytkownika
bobon
 
Posty: 297
Rejestracja: 11 lutego 2006, 11:10 - sob
Lokalizacja: warszawa

Postautor: kicek » 29 listopada 2006, 13:10 - śr

dzis na pozny obiad jadlem zupke miso i kawlki ryby i krewetki panierowane oczywiscie wszystko to z ryzem i sosem sojowym Brrrrrr
kicek
Awatar użytkownika
kicek
 
Posty: 666
Rejestracja: 07 września 2006, 17:35 - czw
Lokalizacja: warszawa

Postautor: bobon » 29 listopada 2006, 15:31 - śr

chłopie nie ma bata musisz nam przywieść troche takiego żarcia <mniam>
FIGO FAGO BABCIA NAGO TEGES MAJONES I WAZELINA.... I WOGOLELE LOL xD
Awatar użytkownika
bobon
 
Posty: 297
Rejestracja: 11 lutego 2006, 11:10 - sob
Lokalizacja: warszawa

Postautor: kicek » 29 listopada 2006, 15:55 - śr

wiesz co tak szczerze to ja juz na to patrzec nie moge pewnie jak wroce to golonke popchne kaczka
ale tak w sumie to jakos musze zyc i jem te rozne kulki placki i inne drobuazgi wszystko z ryzem
kicek
Awatar użytkownika
kicek
 
Posty: 666
Rejestracja: 07 września 2006, 17:35 - czw
Lokalizacja: warszawa

Postautor: bobon » 29 listopada 2006, 18:43 - śr

człowieku, od czego masz ramen :P a jak nie przywieziesz jedzonka, to przynajmniej sake przywieź :D
FIGO FAGO BABCIA NAGO TEGES MAJONES I WAZELINA.... I WOGOLELE LOL xD
Awatar użytkownika
bobon
 
Posty: 297
Rejestracja: 11 lutego 2006, 11:10 - sob
Lokalizacja: warszawa

Postautor: kicek » 30 listopada 2006, 03:46 - czw

a kto by to targal poltora litra bimbru z ryzu ile mozna tego pic? brrrrr
kicek
Awatar użytkownika
kicek
 
Posty: 666
Rejestracja: 07 września 2006, 17:35 - czw
Lokalizacja: warszawa

Postautor: freylis » 30 listopada 2006, 17:12 - czw

całkiem fajne te kulki :) może też sobie kiedyś zrobię :-D
Awatar użytkownika
freylis
 
Posty: 13
Rejestracja: 09 listopada 2006, 18:20 - czw

Postautor: Piek » 12 lutego 2007, 00:29 - pn

Ja żem zrobiła!
Takie z jajem :D

Tylko nie wiem co do środka innego dołożyć, żeby smak był jakiś bardziej określony. Troszkę to takie bezpłciowe było.
Może więcej sosu sojowego..?

Ma ktoś jakiś pomysł? Albo onigirowe eksperymenty za sobą :roll: ?
Awatar użytkownika
Piek
 
Posty: 10
Rejestracja: 03 lutego 2007, 21:57 - sob

Postautor: kicek » 12 lutego 2007, 01:40 - pn

Mowiac szczerze mozna dac wszystko.
Moze to byc pasta z lososia lub tunczyka, kawior najlepiej czerwony i duzy, kawalki ryby wedzonej
Mam tylko jedna uwage . Ryz gotowalbym dluzej minimum 25 minut aby sie stal bardziej kleisty
kicek
Awatar użytkownika
kicek
 
Posty: 666
Rejestracja: 07 września 2006, 17:35 - czw
Lokalizacja: warszawa

Postautor: o'tosa » 12 lutego 2007, 11:15 - pn

Zgadam się z Kickiem: przecież w sumie to takie sushi, tylko nie zawinięte :P
“Do or do not... there is no try.”
Centrum Aikido Aikikai w Warszawie
Awatar użytkownika
o'tosa
 
Posty: 166
Rejestracja: 01 marca 2006, 19:10 - śr
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: kicek » 12 lutego 2007, 20:19 - pn

W sumie masz racje ale nie do konca. Sushi moze byc zawiniete lub nie . Jak zawiniete to moze miec ksztalt walca krazka i trojkata. Przyczym to w ksztalcie krazka jest najgrubsze i tak zawiniete papierem glonowym jak te slawne juz kulki.
Oczywiscie jest tez wogole nie owijane.
Pamietajmy jednak ze Japonczycy zabierajac je w podroz owijali kulki w liscie i jakby "zapinali" je malym patyczkiem. Pewnie noszac je za pazucha dodawali swoistego aromatu jak lisc sie rozgrzal od ciala. Taki swoisty termofor
kicek
Awatar użytkownika
kicek
 
Posty: 666
Rejestracja: 07 września 2006, 17:35 - czw
Lokalizacja: warszawa

PoprzedniaNastępna

Wróć do Kuchnia japońska

cron